Betono priedai

NOVAPOR EXTRA

PRODUKTO APRAŠYMAS

NOVAPOR EXTRA yra ekologiškai nekenksminga šviežiai pakloto betono paviršiaus padengimo priemonė. Betono paviršiuje ji sudaro ploną plėvelę, stabdančią vandens garavimą ir sudarančią geresnes betono kietėjimo sąlygas. NOVAPOR EXTRA yra natūraliu būdu skylančių medžiagų vandens emulsija. Betono išvaizdai įtakos neturi.

NAUDOJIMAS

Nepalankiose sąlygose (maža oro drėgmė, kaitri saulė, stiprus vėjas) iš 1m² neapsaugoto šviežiai pakloto betono paviršiaus gali išgaruoti iki 4 l vandens. Dėl to betono paviršiuje gali susidaryti susitraukimo plyšiai, betono paviršius suskeldėja iki 10-20mm gylio, cementas blogai hidratuojasi. Daugumoje šalių galioja betono paviršiaus apsaugos reikalavimai. Betono paviršiaus apsaugos priemonių naudojimas žymiai padidina tankį, stiprį, atsparumą šalčiui, vandens nelaidumą, atsparumą agresyviai aplinkai. Akivaizdu, kad ši priemonė yra efektyvesnė negu daugkartinis paviršiaus laistymas vandeniu, kuris aiškiai netinkamas žemose temperatūrose. Ant paviršiaus užpurkštas skystis NOVAPOR EXTRA padengia betoną skaidria nelaidžia plėvele, uždarančia kietėjančio betono poras, stabdančia greitą vandens garavimą. Naudojimo sritys:

-betoniniai keliai, pakilimo juostos oro uostuose;

-didelių plotų betoninės grindys (sandėliai, parduotuvės, garažai);

-betoniniai rezervuarai, didelių gabaritų betoniniai elementai;

Ant betono paviršiaus užpurškiama jo perėjimo iš blizgančios į matinę būseną metu.

SUNAUDOJIMAS

1 l NOVAPOR pakanka 4-5m² paviršiaus

SAVYBĖS

NOVAPOR EXTRA yra pieno spalvos mažai rišlus vandeniui skiedžiamas skystis. Tai– natūraliai skylančių medžiagų vandens emulsija. Ant betono paviršiaus sudaro plėvelę, neturinčią jam fizinės įtakos. Eksplotacijos metu ji pamažu suskyla. Plėvelės liekanos turi neigiamos įtakos kitų ant betono dengiamų sluoksnių adhezijai.

LAIKYMAS

NOVAPOR EXTRA laikomas uždaroje taroje. Jei ji metalinė, turi būti nudažyta atsparia rūgštims danga. Laikymo trukmė 12 mėn. Žemesnėje negu 0°C temperatūroje priemonė užšąla. Atšildyta ir homogenizuota tinka naudojmui.

IŠPILSTYMAS IR TIEKIMAS

-pilamas į cisternas;

-1000 l bakuose;

-200 l polietileninėse statinėse;

MESIO

Ši informacija yra orientacinio pobūdžio. Firma STACHEMA neatsako už galimą žalą, atsiradusią dėl nepatikrinto ar dėl neteisingo naudojimo, taip pat neatsako už produkto, išpilstyto į naudotojo tarą, kokybę.

DARBO IR SVEIKATOS SAUGA

Produktas yra netoksiškas, tačiau, kaip ir visi chemikalai, gali būti laikomas kenksmingu sveikatai. Todėl dirbant su juo būtina laikytis sanitarijos ir higienos reikalavimų. Produkte esantys trys komponentai pasižymi silpnu erzinančiu poveikiu odai ir gleivinei. Dirbant su priedu, reikia naudoti individualias saugos priemones, neleidžiančias tiesiogio kontakto su oda ir akimis. Dirbant su priedu,  negalima valgyti, gerti ir rūkyti. Prieš kiekvieną pertrauką ir po darbo reikia rūpestingai nusiplauti rankas vandeniu su muilu ir pasitepti maitinančiuoju kremu.

PIRMOJI PAGALBA

-priedo įkvėpusįjį nukentujusįjį reikia išnešti į gryną orą, laikyti ramybės būvyje, saugoti nuo šalčio;

-jei priedo pateko į akis, plauti jas tekančiu vandeniu mažiausiai 10 min.;

-patekus ant odos, plauti vandeniu su muilu ir tepti kremu;

-nurijus priedo, išgerti mažiausiai 0,5 l vandens ir sukelti vėmimą.

Išpiltą ant žemės priedą sugerti smėliu ar pjuvenomis ir išvežti į specialiai šiam tikslui skirtas utilizavimo vietas. Produktas negali patekti į gruntinius ir paviršinius vandenis, kanalizacijos tinklus.